Советы руководителю по дистанционной работе с подчиненными

15 июня 2022 г.

Ефективний керівник повинен створити комфортні умови для своїх підлеглих. Для цього їх потрібно забезпечити всіма ресурсами і правильно поставити завдання. Коли це відбувається в офісі проблем практично не виникає, але коли колектив переходить на дистанційну роботу, то контролювати ситуацію стає набагато важче. Без додаткової допомоги та порад у цій справі вам не обійтися.

 

Забезпечення регулярного зв'язку

Основне завдання керівника – забезпечити регулярну внутрішню комунікацію із підлеглими. Обов'язково обговорюйте із колективом на початку робочого дня заплановані завдання, поточні проекти та інші важливі питання. Зараз для цього існує багато можливостей та софтів:

  • Zoom. В останні пару років це найпопулярніший спосіб зв'язку для робітників та освітніх заходів. Багато що, що можна перенести в онлайн, транслюється за допомогою конференцій у Zoom. Тут проводяться наради з аудиторією до 100 осіб. Для цього сформуйте захід, отримайте посилання та надішліть його своїм співробітникам поштою або в будь-якому робочому чаті;
  • Slack. У цьому месенджері можна налаштувати кілька чатів. Вони сортуються за проектами та каналами. Дуже зручний інструмент для компаній будь-якого рівня.

Щоб підлеглі відчували контроль менеджменту та були повністю залучені до робочого процесу, як і в офісі, обговорюйте разом усі проекти, ставте цілі, пропонуйте співробітникам генерувати ідеї та ділитися ними з колективом. Додатково подбайте про звіти: нехай вони будуть відкриті, щоб кожен співробітник бачив і свої результати, і своїх колег. Тоді ні в кого не виникне почуття, що на віддаленні хтось працює у звичайному режимі, а хтось докладає мінімум зусиль.

 

 

Раціональне планування

Не всім людям комфортна робота вдома. Потрібно розуміти, що спочатку буде адаптаційний період. Хтось із ваших підлеглих звикне до дистанційки відразу і стане продуктивно працювати на перший-другий день, а комусь знадобиться 3-5 днів, щоб звикнути та увійти до робочого ритму. Керівник повинен допомогти кожному співробітнику пристосуватися до нових умов праці.

Надалі чітко формулюйте запити, цілі, завдання, терміни. Від якості поставлених завдань залежить якість виконаної роботи. Для цього керівник має раціонально планувати роботу:

  • чітко викласти суть проекту;
  • розставити цілі за пріоритетами;
  • закріпити відповідальних осіб за конкретними завданнями;
  • відкоригувати дедлайни у міру реалізації роботи;
  • в рамках одного проекту чергувати легкі та складні завдання.

Якщо керівництво правильно розпланує завдання, виділить на їх виконання оптимальну кількість часу, то співробітники вироблять нормальний ритм і зможуть вчасно здати всі завдання, працюють вони за робочим столом в офісі або вдома на дивані з ноутбуком.

 

Доступ до інформації

Якщо кілька років тому лише частина компаній користувалася хмарними сховищами для інформації, то, перейшовши на дистанційку зараз, без цього неможливо нормально працювати. Ви зможете зберегти та передати будь-яку інформацію, відкоригувати дані, затвердити остаточний варіант. При цьому вам не потрібно особисто зустрічатися і можна обійтися без дзвінків по Skype та демонстрації екрану.

Користування хмарних систем для менеджменту:

  • перегляд звітів у реальному часі;
  • контроль бізнес-показників;
  • перевірка виконання завдань підлеглими;
  • визначення продуктивності працівників.

Користуючись програмою Gincore, ви отримуєте повноцінний функціонал для віддаленої роботи, включаючи наведені вище можливості: від контролю дрібних завдань до вивчення бізнес-показників компанії. Вхід у систему можливий з будь-якого куточка світу, де є інтернет, та з будь-якого пристрою, навіть зі смартфона.

Користь хмарних софтів для підлеглих:

  • швидка передача даних всередині відділу та між різними структурами компанії;
  • миттєво висвічуються нові завдання;
  • вказівка дедлайнів завдань та проектів;
  • отримання важливої інформації від керівника та колег;
  • автоматизація робочих процесів (обробка замовлень, спілкування з клієнтами, робота з товарами/послугами);
  • перевірка статистики;
  • швидкий пошук необхідної інформації;
  • надійне зберігання всіх даних захищеним сервером;
  • економія часу під час виконання окремих завдань.

Вашим співробітникам буде зручно користуватися Gincore. Ця програма має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, тому її опанують навіть користувачі з невеликим досвідом. Софт насправді автоматизує всі завдання та економить час навіть дрібних завдань.

Переходячи на віддалену роботу, обов'язково забезпечте внутрішню комунікацію, займайтеся плануванням та забезпечте доступ до інформації. Вам та вашим співробітникам полегшать життя хмарні CRM-програми. Найкращим рішенням на ринку IT-продуктів є Gincore. Зареєструйтесь зараз та почніть ефективно працювати навіть дистанційно.

 

Попробовать бесплатно

 


Этот Веб-сервис используют файлы cookies, требуемые для достижения целей, указанных в Политике конфиденциальности. Продолжая просматривать этот Веб-сервис, Вы соглашаетесь на использование файлов cookies.

Войти в Gincore

Введите поддомен Вашего аккаунта, логин, пароль


https://
.gincore.net
Зарегистрироваться